انطباق تصویر دروغی | انطباق تصویر چیست ؟

انطباق تصویر دروغی

انطباق تصویر دروغی ؛ملاک های زیادی برای مقایسه و قضاوت کیفیت تلویزیون ها و انواع نمایشگر های تصویری وجود دارد که هر کمپانی تلاش دارد با افزایش کیفیت این ملاک ها و نزدیک شدن به شکل ایدآل آن ها، محصول خود را در صدر لیست کیفیت قرار داده و مشتریان را به سمت خود جذب نماید. لیکن همواره این اطلاعات منتشر شده برای محصولات تولید شده درست نمی باشند و گاه این کمپانی ها سعی می کنند با پرت کردن حواس مشتریان یا ارائه اطلاعات اشتباه یا غیر مرتبط آنان را فریب دهند. یکی از این ملاک ها انطباق تصویر یا همان refresh rate می باشد. هر ساله شرکت های تولید کننده تلویزیون اعداد وارقامی را در مورد سرعت رفرش تصویر یا انطباق تصویر اعلام می نمایند که در بیشتر موارد این اعداد و ارقام واقعی نیستند. مقصود ما در این مطلب بررسی این دروغ و به چالش کشیدن آن است تا راهنمای در انتخاب تلویزیون مناسب برای شما باشد.

انطباق تصویر ( Refresh Rate ) چیست؟

انطباق تصویر دروغی

انطباق تصویر دروغی ،قبل از هر بحثی باید دید که انطباق تصویر اصلا چیست و به چه کار می آید. دفعاتی را که یک تلویزیون تصویر را به روز رسانی می نماید Rate یا نرخ به روز رسانی می نامند. این عمل چون به صورت دوره ای صورت می پذیرد و نیز معمولا آن را در بازه های 1 ثانیه ای مورد بررسی قرار می دهند لذا در بیان آن از یکای هرتز استفاده می شود. برای مثال اگر تلویزیون ما نرخ نمایش 120 تصویر در یک ثانیه را داشته باشد ، نرخ بروز رسانی آن را 120 هرتز می خوانیم. در تلویزیون های سامسونگ، انطباق تصویر را اصطلاحا Motion Rate می خوانند.

MotionFlow چیست؟

MotionFlow در واقع عبارتی است که در تلویزیون های سونی به جای Motion Rate استفاده می شود و با آن هم عرض و هم معناست.

Clear Motion Rate (CMR) چیست ؟

نرخ حرکت تمیز یا Clear Motion Rate تعریفی است که از جانب کمپانی سامسونگ برای تایین این که یک تلویزیون LCD یا LED تا چه حدی می تواند حرکات سریع را به تصویر بکشد. از این متد در مقایسه تلویزیون های مختلف تولید شده توسط کمپانی سامسونگ استفاده می شود.

Motion Blur چیست ؟

انطباق تصویر دروغی ،محو شدگی یا همان Motion Blur پدیده ای است که در هنگام نمایش اجسام متحرک صفحه نمایش‌های LCD مشاهده می شود. این مسئله در مورد تمامی LCDها صادق است لیکن بسته به نرخ بروزرسانی آن ها متفاوت می باشد. معمولا اکثر افراد محو شدگی را تشخیص نمی دهند و یا برایشان فاقد اهمیت است و حساسیت زیادی در رابطه با آن به خرج نمی دهند ولی برخی نیز هستند که از دیدن آن آزرده خاطر می شوند و وقوع این پدیده برایشان چندان خوش آیند نیست.

انطباق تصویر دروغی !! | Clear Motion Rate MotionFlow

چه راه حل هایی برای مقابله با Motion Blur وجود دارد ؟

انطباق تصویر دروغی ،اولین و ساده ترین راه حلی که به فکر می رسد افزایش Refresh Rate پانل است ولی باید در نظر داشته باشیم که این عمل بسیار هزینه بر خواهد بود و باعث می شود امر چندان خوشایندی نباشد. چرا که افزایش قیمت معمولا نسبت معکوسی با تعداد متقاضیان کالا دارد و قیمت پایین تر عموما یکی از ملاک های اساسی ، همه ما در هنگام انتخاب یک محصول به شمار می رود. لذا سازاندگان کمپانی های تلویزیونی مجبوراند تا از روش های دیگری برای مقابله با این نقص و بهبود کیفیت تصاویر خروجی محصولات خود استفاده نمایند. روش هایی که در مجموع به آن ها انطباق تصویر دروغی می گویند این روش ها در واقع استفاده از تکنیک هایی است که با فریب دادن مغز شما سعی می کنند تصویری روان تر ارائه نمایند. یکی از این تکنیک ها، تکنیک تغییر در نور پس زمینه است. نمونه‌های اولیه ساخته شده بر اساس این تکنیک این گونه عمل می نمودند که نور پس زمینه همزمان با نمایش و محو شدن هر فریم تصویر روشن و خاموش شده و انجام سریع این عمل باعث می شد که بخشی از محو شدی تصویر در اثر حرکت حذف گردد. این تکنیک را اصطلاحا Backlight Flashing ( نور پس زمینه چشمک زن ) می نامند. روش کار این تکنیک بسیار شبیه ویدئو پروژکتور هاست. نمونه پیشرفته تر این تکنیک با نام اسکن نور پس زمینه یا Backlight Scanning شناخته می شود و این کار را با کاهش نور تصویر در نقاط تاریک آن، با توجه به نوع تصویر انجام می دهد. در هر صورت در استفاده از این روش شما با تصویری با نور کمتر مواجه خواهید شد.
تکنیک دیگر، این است که یک فریم کاملا سیاه را بین هر یک از فریم های تصویر قرار دهیم که در این صورت دیگر نیازی به کاهش نور پس زمینه نخواهد بود. یک تکنیک دیگر نیز که که بیشتر در صفحه نمایش‌هایی با پانل 120 و 240 هرتز به کار می‌رود، ایجاد فریم اضافی بین فریم‌های اصلی ویدئوی در حال پخش است.
مسئله ای که باید در استفاده از این تکنیک به آن توجه شود این است استفاده از این تکنیک در هنگام تماشای برنامه های زنده تلویزیون، بازی های ورزشی و یا اجرای بازی های رایانه ای بسیار موثر خواهد بود و باعث خواهد شد که تصاویر متحرک برای شما بسیار جذاب و دلپذیر به نظر آیند ولیکن در مورد فیلم ها شاید این امر صادق نباشد. چرا که فیلم ها معمولا با نرخ 24 فریم بر ثانیه عرضه می گردند که این خصیصه باعث بروز مسئله ی خاصی می شود. به عبارت واضح تر ، در زمان استفاده از این تکنیک روی چنین فیلم هایی، شما احساس خواهید کرد که فریم ها بسیار روان تر از آنچه که باید و شاید به شما نشان داده می شوند و این کار ممکن است پس از مدتی برایتان آزاردهنده شود. البته راه حلی نیز برای این مشکل ارائه گردیده ، به این صورت که شما می تواند این ویژگی را در تلویزیون ها تغییر داده و یا به کلی خاموش نمایید. به طور کلی تفاوت تصویر بین پانل 60 هرتز و 120 هرتز به شکلی محسوس دیده می‌شود و اگر انتخاب شما بین دو تلویزیون تنها بین Refresh Rate های متفاوت محدود می‌شود، حتماً به سراغ گزینه 120 هرتز بروید. حرکت به سمت اعداد بیشتر، ممکن است اختلاف تصویر مورد نظر شما را ارائه ندهد.

[review]

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو