تفاوت تلویزیون QLED با OLED از نظر کیفیت صفحه نمایش در چیست؟

تلویزیون ها اولد (OLED) و کیولد (QLED) تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. این دو تلویزیون با پنل های متنوع تولید شده اند و هر کدام از آن ها با اختلاف هایی همراه هستند که ساختار و طراحی متفاوتی را ایجاد کرده اند. جایگزین شدن لامپ های تولید کننده تصویر سبب شده است انقلابی عظیم در تولید تصویر ایجاد گردد. دو راهی میان خرید تلوزیون اولد (OLED) ال جی یا کیولد (QLED) سامسونگ از مهمترین تصمیم ها در خرید بهترین تلویزیون است. در این مقاله از میهن کالا مگ به معرفی این دو فناوری و مزایا و معایب هر یک می پردازیم.

تفاوت تلویزیون سامسونگ QLED با ال جی OLED

شرکت سامسونگ نسل جدید تلویزیون های خود را با نام کولد یا کیولد QLED  رونمایی کرده است. نام تجاری qled جایگزین SUHD در تلویزیون های رده بالا سامسونگ شده است. دو کمپانی ال جی و سونی از تکنولوژی OLED در تلویزیون های بالا رده خود استفاده می کنند. تلویزیون های qled و oled تفاوت زیادی با یک دیگر دارند.

کیولد یا qled در واقع lcd هایی هستند، که برای افزایش کیفیت تصویر خود از تکنولوژی نقاط کوانتومی استفاده کرده اند. سامسونگ ادعا می کند که qled از تمامی دیگر تکنولوژی ساخت نمایشگر، روشنایی بیشتر تولید می کنند و عمق رنگ سیاه آن از تلویزیون های lcd معمولی بیشتر است.

رقیب اتحاد QLED، اتحاد غیر رسمی OLED است که از شرکت‌های ال‌جی، سونی و پاناسونیک تشکیل شده است. هرچند ال‌جی همچون سامسونگ دست به تشکیل اتحاد نزده است، اما با توجه به تأمین پنل OLED تلویزیون‌های دو شرکت ژاپنی، واضح است که به‌ صورت غیر رسمی نقش رهبری این اتحاد را بر عهده دارد.

در حالی که تلویزیون‌های OLED نور و رنگ خود را مستقیما از لامپ‌های LED رنگی تأمین می‌کنند، تلویزیون‌های LED بازار همچنان از کریستال مایع برای تولید رنگ استفاده می‌کنند. تلویزیون‌های QLED سامسونگ نیز مانند تلویزیون‌های به‌ اصطلاح LED، ماهیتا نوعی LCD محسوب می‌شوند.

https://mihankalaa.com/blog/tv-buying-guide-in-2020/

میزان ضخامت صفحه نمایش در تلویزیون های oled و qled در حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت و شاهد تلویزیون های ظریف و خوش ساختی خواهید بود که به واسطه ی این فناوری تولید شده اند. تلویزیون OLED دارای وزن پایین تر، مقاومت بالاتر در برابر گرما و ضربه و مصرف پایین تر انرژی به نسبت سایر نمایشگر ها هستند. در این مقاله می خواهیم به طور کامل شما را با تفاوت تلویزیون oled با qled و امکانات و جزئیات بیشتری از این نمایشگرها آشنا کنیم.

تفاوت تلویزیون oled با qled

تلویزیون OLED چیست؟

اولد یا OLED مخفف عبارت دیود ارگارنیک تابش‌ دهنده‌ی نور است. به بیان بسیار ساده صفحات OLED از LED های اورگانیک کوچکی استفاده می کنند، که در صورت دریافت الکتریسیته نور رنگی از خود ساطع می کنند. هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل پنل تلویزیون OLED را تشکیل می دهند.

در نتیجه برای ساخت این تلویزیون‌ها به میلیون‌ها عدد لامپ LED به‌ طور دقیق ۲,۰۷۳,۶۰۰ عدد در تلویزیون‌های فول اچ‌ دی و ۸,۲۹۴,۴۰۰ عدد در تلویزیون‌های 4K نیاز است. هرکدام از این میلیون‌ ها LED کوچک‌ می‌توانند به‌ تنهایی و به‌ صورت مستقل از یکدیگر، رنگ خاص خود را تولید کنند یا روشن و خاموش شوند.

هنگام نمایش رنگ سیاه نیز LED های متناسب با پیکسل‌ های سیاه کاملا خاموش می‌شوند که منجر به ایجاد عمیق‌ ترین رنگ سیاه ممکن و کنتراست بی‌ نهایت می‌ شود. زمان پاسخگویی یا Response Time به مدت زمان لازم برای تغییر دادن وضعیت یک دیود از خاموش به روشن (یا بالعکس) گفته می شود.

هرچه زمان پاسخگویی تلویزیون سریع‌ تر باشد، کمتر شاهد اثر تاری ناشی از حرکت (Motion Blur) خواهیم بود. موشن بلور به حالتی گفته می شود که هنگام حرکت سریع اشیاء در تلویزیون، هاله‌ ای در پشت مسیر حرکت تشکیل شود. OLED که هر پیکسل آن را یک دیود کوچک تشکیل می دهد، از لحاظ زمان پاسخگویی خیلی سریع تر از QLED است.

بیشتر بخوانید: جدیدترین لیست قیمت تلویزیون سامسونگ 32، 43، 49، 55، 65 و 75 اینچ

بزرگ ترین تفاوت بین صفحه نمایش oled و مدل های پیشن، میکانیسم نور پس زمینه است. از آن جا که ساختار ملوکولی ترکیبات ارگانیک در تولید آن دخیل است. هر یک از پیکسل های صفحه نمایش OLED، در هنگام عبور جریان الکتریکی یه صورت جداگانه روشن می شوند. همچنین پیکسل هایی که جریان الکتریسیته از آن عبور نمی کند فعال نمی شوند.

به عنوان مثال در مورد نمایش رنگ سیاه کامل، هیچ یک از پیکسل های صفحه نمایش فعال نیستند و این امر باعث می شود که oled ها بتوانند، رنگ سیاه را درستی و به صورت کامل نمایش دهند. بنابراین نسبت کنتراست در تلویزیون های OLED بسیار بالا است.

نمایشگرهای OLED از نظر فیزیکی باریک تر از ال ای دی ساخته شده است. بر روی نمایشگر OLED حدود 900 میلیون رنگ به رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر ال ای دی بیفزایید و یک میلیارد رنگ متنوع بر روی صفحه نمایش را مشاهده نماید. این پدیده ای شگفت انگیز است که بر روی تلویزیون OLED قابل مشاهده می باشد.

بدون اغراق می توان این تصاویر را صحنه هایی زنده دانست که می توان در میان آن ها پا گذاشت و همراه با صحنه ها زندگی کرد. فناوری HDR کمک خواهد کرد تضاد بین رنگ ها به صورت مطلوب ایجاد می شود و صحنه هایی شبیه به سه بعدی و فراتر از واقعیت تولید خواهند شد. قیمت تلویزیون های OLED به نسبت سایر برندهای دیگر بسیار بالاتر است، و از نظر ظاهر بسیار زیبا و دلربا هستند که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کنند.

تفاوت تلویزیون oled و qled

تلویزیون QLED چیست؟

در خصوص تفاوت تلویزیون oled با qled باید گفت که نمایشگر QLED در تلویزیون سامسونگ 2018 این قابلیت را پدید می آورد که تصاویر واضح و طبیعی به نمایش درآیند و علاوه بر آن طراحی فوق العاده و شیکی به این تلویزیون ها اعطا شده است.

پنل QLED که از فناوری های برتر سامسونگ می باشد این امکان را فراهم می کند که صحنه ها را با جزئیات کامل ببینید و کیفیت تصویر موجود برای سال ها حفظ خواهد شد و به مرور زمان دچار خدشه و ایراد نخواهد شد. این نوآوری سامسونگ با تقویت میزان روشنایی و نقاط کوانتومی تصویر سعی در تولید بهترین تصاویر دارد.

دیدن میلیون ها رنگ بر روی نمایشگر تلویزیون های سامسونگ و بهره گیری آن ها از فناوری های پیشرفته در بخش تصویر این قابلیت را فراهم می کند تا برترین و زنده ترین صحنه ها را مشاهده نمایید. در کنار این فناوری ها و در ماوراء این تصاویر شگفت انگیز پردازشگر تصویر Q Engine قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:  راهنمای جامع خرید تلویزیون سامسونگ و آشنایی با معایب و مزایای این برند

این موتور پردازشگر تصویر با توان بالا طیف عظیم رنگ ها و فناوری های برجسته را با هم ادغام خواهد کرد تا برترین و واقعی ترین صحنه ها را ایجاد کند. QLED یک تکنولوژی تابشی است. تابشی یا ساطع‌کننده Emissive، به تکنولوژی‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ ها نور از ابتدا به‌ صورت رنگی تابیده می‌شود و نیازی به عبور از فیلتری خاص برای به‌ دست آوردن رنگ ندارد.

تفاوت تلویزیون oled با qled

تلویزیون‌های OLED، پلاسما و حتی تلویزیون‌های CRT قدیمی، همگی از نوع تابشی هستند. در تلویزیون های ال سی دی نور بی رنگ زمینه با عبور کردن از فیلتری از جنس کریستال مایع، به خود رنگ می گیرد. تلویزیون های QLED ساختاری مانند LCD دارند؛ با این تفاوت با استفاده از غشائی از نقاط کوانتومی، دقت رنگ و روشنایی آن ها بسیار بهبود پیدا می کند.

بنابراین تکنولوژی تلویزیون های QLED بر خلاف OLED از نوع انتقالی Transmissive است. تلویزیون QLED در واقع LCD هایی هستند، که برای افزایش کیفیت تصویر خود از تکنولوژی نقاط کوانتومی استفاده می کنند. سامسونگ ادعا می کند QLED از تمامی دیگر تکنولوژی های ساخت نمایشگر روشنایی بیشتری تولید می کند و عمق رنگ سیاه آن ها از تلویزیون های LCD متداول بیشتر است.

جالب است بدانید استفاده از تکنولوژی نقاط کوانتومی در تلویزیون موضوع جدیدی نیست و خود سامسونگ چندین سال است از آن در تلویزیون‌های SUHD خود استفاده می‌کند. حقیقت این است که تنها تفاوت عمده‌ی تلویزیون‌های جدید سامسونگ با LCD های مجهز به نقاط کوانتومی، استفاده از نانوکریستال‌های زینک سلنیوم سولفید (ZnSeS) در QLED است.

نقاط کوانتومی وقتی که در معرض تابش نور قرمز قرار می گیرند، رنگ هایی روشن با طول موج خاص تولید می کنند که برای استفاده در تلویزیون های ال سی دی مناسب است. با تکنولوژی QLED حجم رنگ 100 درصد را تجربه کنید. qled با استفاده با استفاده از کوانتوم دات مدرن، نور را می گیرد و آن را به رنگی خیره کننده تبدیل می کند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید تلویزیون ال جی و معرفی بهترین مدل های 2020 و 2019

در تلویزیون qled سامسونگ فرقی نمی کند، اطراف شما چه اندازه روشن یا تاریک است شما همیشه قادر به دیدن عمق بی نهایت با کنتراست خیره کننده خواهید بود. شما می توانید نهایت جزئیات پنهان در صحنه های بسیار تاریک و روشن  را در تلویزیون qled شکار کنید. در تلویزیون qled سامسونگ شما هر جایی که بنشینید بهترین جا برای تماشای تلویزیون است و در هر زاویه ای تصاویر آن به راحتی قابل دیدن است. همچنین مواد غیر آلی استفاده شده است که با دوام بالای خود، کیفیت تصویر شفاف و روشن را برای سال ها تضمین می کند.

تفاوت تلویزیون oled و qled

تفاوت تلویزیون oled با qled از نظر مصرف انرژی، وزن و طول عمر

تلویزیون oled با qled تفاوت های عمده ای دارند.  تلویزیون های QLED از مصرف انرژی مطلوبی برخوردارند و برای استفاده ی مداوم از این محصولات لازم نیست هزینه ی برق بالایی بپردازید. در هنگام روشن بودن تلویزیون تمامی پیکسل های روشن خواهند شد و به ازای هر پیکسل روشن انرژی مصرف خواهد شد.

جالب است بدانید در تلویزیون OLED تنها پیکسل هایی انرژی مصرف خواهند کرد که روشن هستند و پیکسل های خاموشی که رنگ مشکی تولید می کنند، انرژی مصرف نخواهند کرد. اما نکته جالب تر اینکه برای تولید رنگ های تیره تر نیز میزان مصرف انرژی کاهش خواهد یافت و به میزانی که روشنایی تولید می شود، انررژی نیز صرف خواهد شد.

با این وجود اطمینان داشته باشید که میزان مصرف انرژی در تلویزیون OLED از تلویزیون QLED پایین تر خواهد بود. با توجه به این که تلویزیون های OLED بر خلاف تلویزیون های QLED برای نمایش تصاویر به لایه های متعددی وابسته نیستند و تنها از یک لایه لامپ ال ای دی استفاده می کنند، ضخامت و وزن آن ها به مراتب کمتر است. اگر نگران عمر تلویزیون خود هستید، می‌توانید با خیال راحت‌تری تلویزیون‌های QLED را انتخاب کنید؛ چرا که تکنولوژی LCD مدت زیادی است در بازار حضور دارد و عمر بالای صفحات ساخته‌شده با آن به اثبات رسیده است.

تفاوت تلویزیون oled و qled از لحاظ طول عمر و انرزی

تفاوت تلویزیون oled با qled از نظر قیمت

تفاوت تلویزیون oled با qled : زمانی که تلویزیون های OLED در انحصار ال جی بودند از قیمت بسیار بالای برخوردار بودند، اما با پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر و ورود سونی و پاناسونیک به بازار تلویزیون های OLED و همچنین معرفی QLED توسط سامسونگ قیمت تلویزیون های OLED کاهش پیدا کرده است.

در حال حاضر تلویزیون‌های OLED و QLED تقریبا در یک بازه‌ی قیمتی قرار دارند و نمی‌توان گفت یکی از دیگری ارزان‌ تر است. همچنین با توجه به این که تمامی تلویزیون‌های ساخته‌ شده با استفاده از این دو تکنولوژی بالارده هستند و قیمت زیادی دارند؛ احتمالا برای کسی که چنین تلویزیونی تهیه می‌کند، قیمت معیار چندان مهمی نباشد. چون تمامی تلویزیون های بالارده OLED و QLED از قیمت بالایی برخوردار هستند.

تفاوت تلویزیون oled با qled از لحاظ قیمت

تفاوت تلویزیون oled با qled از لحاظ رنگ عمق سیاه

تفاوت تلویزیون oled با qled : بر اساس اعتقاد بسیاری از کارشناسان مهمترین فاکتور در تعیین کننده کیفیت تصویر در تلویزیون تولید رنگ سیاه عمیق و تیره است. هر چه عمق رنگ سیاه بیشتر باشد، کنتراست نمایشگر بالا می رود، و غنای رنگ ها افزایش پیدا می کند.

وقتی که حرف از عمق رنگ سیاه به میان می آیید تلویزیون های OLED پیروز میدان هستند. تلویزیون های QLED به دلیل استفاده از نور زمینه نمی توانند مانند OLED ها به کنتراست بی نهایت دست پیدا کنند. حتی با استفاده از تکنولوژی پیشرفته تاریکی موضوعی قادر نیستند به تاریکی مطلق برسند.

تفاوت تلویزیون oled با qled از نظر عمق رنگ سیاه

تفاوت تلویزیون oled با qled از نظر طیف رنگی

تفاوت تلویزیون oled با qled : تلویزیون‌ ها و نمایشگرهای متداول معمولا قادر به نمایش ۱۶ میلیون رنگ هستند؛ اما برای دریافت استاندارد HDR، پنل تلویزیون باید بتواند بیش از ۱ میلیارد رنگ تولید کند. تلویزیون‌های QLED با استفاده از نقاط کوانتومی می‌توانند طیف رنگی به‌ مراتب گسترده‌تری از LCD ها ارائه کنند.

سامسونگ ادعا می‌کند تلویزیون‌های QLED با نمایش ۱۰۰ درصد رنگ‌های طیف DCI-P3، حتی از OLED ها (که تا پیش از معرفی QLED وسیع‌ ترین طیف رنگی را بین تمامی تلویزیون‌ های بازار ارائه می‌دادند) نیز برتر هستند. البته باید توجه داشت که تفاوت بین طیف رنگی بسیار گسترده‌ی تلویزیون‌های QLED و OLED، به‌اندازه‌ی جهش از ۱۶ میلیون رنگ به یک میلیارد رنگ محسوس نیست.

تفاوت تلویزیون oled با qled از لحاظ طیف رنگی

تفاوت تلویزیون oled با qled از لحاظ سایز

تفاوت تلویزیون oled با qled : تلویزیون های OLED به نسبت تلویزیون های QLED از اندازه های کمتری برخوردارند. تولید نمایشگر های اولد در اندازه های بزرگ کار بسیار سخت و پر هزینه تر است. به همین دلیل این تکنولوزی در صفحات کوچک تلفن هوشمند حضور گسترده تری به نسبت بازار تلویزیون دارند.

تا همین چند سال پیش تلویزیون های OLED بازار به سایز 55 اینچ محدود می شدند، اما امروزه شاهد تولید تلویزیون ها تا سایز 77 اینچ هستیم. اما تلویزیون های QLED محدودیت کمتری در رسیدن به سایز بزرگتر دارند، و به راحتی می توان آن ها را در سایز های 100 اینچ حتی بزرگتر تولید کرد. از لحاظ فنی QLED به نسبت OLED برتری دارد.

4 دیدگاه در “تفاوت تلویزیون QLED با OLED از نظر کیفیت صفحه نمایش در چیست؟

  1. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  2. آکو بیری گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  3. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:4 ستاره

  4. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو